Miker Works

Lean start-up & Scrum

U kunt natuurlijk erop gokken dat het goed komt met uw app of website. Echter de voordelen van een agile aanpak, zoals Scrum of een Lean startup-methode, worden al snel duidelijk als u het antwoord zoekt op de vraag: Hoe realiseer ik een app of website die ertoe doet?

Lean start-up

In tegenstelling tot wat de naam suggereert is de Lean startup methode niet uitsluitend bedoeld voor startups maar ook voor gevestigde bedrijven et een behoefte aan innovatie en de wens om snel op veranderingen in te kunnen spelen.

Een enigszins pragmatische aanpak is daarbij van belang. Het is in niemands belang om prachtige software te ontwikkelen die uiteindelijk niemand wil gaan gebruiken. Vanaf een vroeg stadium overleggen we met eindgebruikers en andere stakeholders.

Op basis van hun feedback bouwen we wat nodig en gewenst is. Zo realiseren we mobiele, web en TV toepassingen die er toe doen.

Neem contact op meer voor informatie

Het verhaal achter de app

Het Scrum framework en de Lean Startup methode stellen ons in staat om agile oplossingen te realiseren die snel waarde kunnen toevoegen want wij bouwen graag apps die er toe doen, of dat nu een zakelijke app is of een app voor consumenten.

De rode draad daarbij is steeds om te kijken hoe we de meeste waarde voor de eindgebruikers van uw app kunnen realiseren. Wij zijn wij niet alleen geinteresseerd in het ontwerp en de technische realisatie van de app maar ook in het verhaal achter de app.

Belangrijke vragen daarbij zijn: Wie is de doelgroep en wat vinden zij vooral belangrijk als het gaat om welke functionaliteit een app moet bieden. Dat is waar wij samen achter gaan komen door middel van een slimme en agile manier van werken.

Het Business Model Canvas of het Lean canvas van Ash Maurya helpt u om te bepalen wie uw doelgroep is, wat uw app een voorsprong geeft ten op zichte van uw concurrentie, wat uw distributiekanalen zijn, wie uw partners kunnen zijn en wat uw kosten en potentiële omzet is.

Oplossingen zoals o.a. Back4App maken het mogelijk om ook in technische zin snel uw app (of Saas) concept vroegtijd te valideren. Is het echt zo'n goed idee? Wat vinden uw (toekomstige) klanten ervan?

Lees verder op:
The Lean startup
De startup methode
The four steps to the epiphany
Running Lean
Lean mobile app development

Build, Measure & Learn

Waarom zou je een half jaar of langer besteden aan de ontwikkeling van een prachtig stuk software, dat uiteindelijk niemand wil gaan gebruiken? Gevalideerd leren door middel van de Build-Measure-Learn loop kan dat voorkomen.

Dat begint bij de lancering van een Minimum Viable product (MVP), ofwel: Een eerste versie van de app of weboplossing op basis van bepaalde aannames.

Door te meten hoe de app gebruikt wordt kan vervolgens worden geleerd of een bepaalde aanname al dan niet waar is. Door dit proces continue te herhalen kan de relevantie en de waarde van de gerealiseerde toepassingen aanzienlijk worden vergroot. Uiteindelijk profiteren zowel uw organisatie als uw eindgebruikers daarvan.

Consultancy

Miker Works kan er voor zorgen dat uw app gerealiseerd wordt op een technisch verantwoorde wijze die u in staat stelt om snel een relevante oplossing gerealiseerd te hebben. Wij zijn gecertificeerd op het gebied van Scrum (Scrum master & Product Owner certificering).

Wilt u Android, iOS of .NET web toepassingen realiseren op een slimme manier of heeft u specifieke Scrum en Lean startup gerelateerde vraagstukken? Neem dan contact met ons op.

Met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van software ontwikkeling zijn wij uw betrouwbare & deskundige partner.

Meer lezen over consultancy